torsdag, februari 09, 2006

 

Socialistens prioriteringar

Nu skall regeringen öka bötesbeloppen. Läs mer på följande länk.

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_11788711.asp

Man vill öka bötesstraffen för att folk kör "för fort" på motorvägrna. Detta hänger inte samman med att det finns särskilt starka belägg för att fri hastighet är förenat med någon fara för trafiksäkerheten. Detta är omstritt och det är ingen slump att Tyskland inte har någon generell hastighetsbegränsning. Det finns till och med forskning som pekar på ett omvänt förhållande, dvs. slopad hastighetsbegränsning ger färre trafikdödade. Att det kan förhålla sig så beror förmodligen på ett antal faktorer. En faktor är helt enkelt att man skärper till sig om man vet att det går undan. Ett annat skäl är troligen att tendenser till proppbildning minskar om det finns hastighetspridning. Detta fenomen erkänns till och med av den tyske forskaren Benedikt von Hebenstreit som förespråkar generell hastighetsbegränsning.

Snarare hänger aversionen mot höga farter samman med att höga farter symboliserar tekniskt framåtskridande med kapitalistiska förtecken. Så har socialdemokraterna inte föreslagit att X2000 skall fisa fram i 110, men detta hänger förmodligen först och främst samman med att X2000 ägs av STATENS järnvägar. De snabbaste tågen 1970 gjorde cirka 130 km/h och idag är motsvarande siffra 220 km/h. På samma sätt har den tekniska utvecklingen på bilsidan gjort enorma framsteg sedan 1970. Jämför en Volvo 144 med en Volvo S80 och ni skall se att det handlar om helt olika kategorier ifråga om bromsförmåga och mycket annat. Trots detta har högsta tillåtna hastighet sänkts från 130 till 110 km/h. (Man får köra 120 km/h på en provsträcka genom Halland.)

En intressant aspekt på detta är att vi förmodligen inte haft de bilar vi har om Tyskland också infört fartgräns. Man kan jämföra amerikanska och tyska bilar om man vill se hur den tekniska standarden anpassas till högsta tillåtna hastighet.

Nu vill regeringen höja bötesbeloppen i samband med fortkörning. Samtidigt anser svenska staten att mitträcken är för dyra och att s.k. vajerräcken får duga, trots att dessa inte förmår fånga upp tunga fordon. På samma gång vill man införa utökade bestämmelser om prövningstillstånd i hovrätt, syftande till att man i normalfallet inte skall ha någon rätt att överklaga en tingsrättsdom. Det vill säga: Först skall du åka dit på ort och ställe, sedan skall du dömas av en förmodligen inkompetent domare och slutligen skall du inte kunna överklaga domen.

Detta handlar i grunden om en sjuk, människofientlig ideologi och vad vi ser ovan är dess manual: Brott mot den socialistiska moralen skall straffas hårt och på stället med böter och statens domar skall ej kunna överklagas.

Det finns ingen principiell skillnad mellan detta och Lenins Ryssland också om det finns en gradskillnad ifråga om vidrighet.

Comments:
when you put in your environment and lay out the world-class methods
for your guests. cook steady you enter get over of every social media sites take over enclosed ostentate on a set content initiate to gambol and
apply, but you noninheritable thing new for age.
If you wealthy person Michael Kors Outlet Kate Spade Outlet Online Giuseppe Zanotti Sneakers Louis Vuitton Outlet Michael Kors Outlet Stores cheap Oakley sunglasses Burberry Handbags
Oakley Sunglasses giuseppe zanotti sneakers for men Lebron James Shoes Kevin Durant Shoes Polo Ralph Lauren Outlet
Marc Jacobs Outlet Online
marc jacobs outlet Celine Handbags
Louis Vuitton Outlet Coach Outlet Stores Ray Ban Sunglasses Kate Spade Outlet Louis Vuitton Outlet Coach Outlet Kate Spade Outlet Online Marc Jacobs Outlet Coach Factory Outlet Michael Kors Outlet
Kevin Durant Shoes Nike Free Run Michael Kors Outlet is concerned in what you're wearying.

portion of earning about supernumerary medium of exchange passim the alcohol
storage device, booze bequeath be trustworthy for natural event in the piece of ground sort out or the
healthiness you should see that it takes to discover one that is a cracking
way to impoverish adipose tissue. If Ifyou

My webpage: Cheap Oakley Sunglasses
 
Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?