måndag, juli 31, 2006

 

Israels bäste vän


Ingen skulle ha tänkt en så galen tanke som att återge judarna ett land som de fördrevs från för nästan två tusen år sedan om det inte varit för en viss Adolf Hitler. Hur många vansinniga folkomflyttningar och blodbad skulle man inte behöva genomföra för att återge alla folkslag något landområde de med stöd av någon urkund kan påvisa att de behärskade under forntiden? Givetvis borde alla de rumäner som är ättlingar till romarna och inte kan uppvisa en oklanderlig dakisk stamtavla återförvisas till Italien. Ett kvarstående problem vore förstås att avgöra vilka folkslag som med rätta kunde göra anspråk på det italienska territoriet.

Den judiska staten dessutom en mycket märklig förmåga som består i att människor som i vanliga fall inte är ett dugg religiösa uppvisar ett närmast fanatiskt stöd för en stat som måste anses vara världens enda stat vars förmenta legitimitet bygger på någon typ av religiös tanke. Jag kan inte se annat än att ytterst få stött tanken på en religiöst betingad stat till priset av folkfördrivning och jordstöld om det inte varit för Adolf Hitler.

Om man betraktar konflikten mellan Hizbollah och staten Israel ser man snart att det handlar om två organisationer som gör anspråk på samma landområden och att det inte är särskilt länge sedan staten Israel ockuperade de områden Hizbollah vill återta. Man kan också lätt se att staten Israel svarar på varje palestinskt angrepp med ett oerhört övervåld som inkluderar grymheter fullt jämförbara med det nazistiska Tysklands grymheter. Under normala omständigheter hade detta med största sannolikhet lett till att hela världen tagit avstånd från denna stat och det hade rent av kunnat leda att omvärlden enats om en militär aktion syftande till att störta denna stat på samma sätt som man störtade Adolf Hitler och Saddam Hussein.

Problemet är bara att Adolf Hitler för all överskådlig framtid gjort en sansad diskussion om staten Israel omöjlig.

Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?