måndag, januari 07, 2008

 

Dick Erixon är tendentiös

Som jag skrev om igår refererade Dick Erixon i sin text om en debatt mellan de republikanska kandidaterna till en artikel i Weekly Standard. Artikeln hade, föga förvånande, utnämnt John McCain till debattens segrare. Weekly Standard är neokonservativ och det är John McCain också, om än med en något mildare profil än Rudy Giuliani.

Vad Dick Erixon inte nämnde var att Ron Paul var helt utestängd från debatten. Däremot fanns det på hans blogg, i anslutning till texten, en bild föreställande de sex republikanska kandidater som fick flest röster i Iowa. Ron Paul, som blev femma, var alltså med på bilden trots att texten handlade om en debatt från vilken Ron Paul uteslutits. Att Ron Paul ej hade bjudits in nämndes inte med ett ord.

Jag är helt övertygad om att Dick Erixon försöker frammana bilden av att Ron Paul är en chanslös kandidat och att den neokonservative John McCain vinner debatterna. Detta är dock en irrbild.

Vad gäller det förhållandet att Ron Paul uteslöts från Fox News' debatt bör man ha två saker i åtanke. Ron Paul har vunnit samtliga Straw Polls i New Hampshire och gjort det med bred marginal. Att han uteslöts från debatten kommer troligen att få motsatt verkan på så sätt att detta gett honom särskild uppmärksamhet.

Vi får se vad som händer, men Ron Pauls något mindre uppmuntrande resultat från Iowa är faktiskt helt i linje med resultatet i Ames Iowa Straw Poll där han endast fick cirka 10%, medan han fått mer än hälften av rösterna i de Straw Polls som hållits i New Hampshire.

Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?