onsdag, januari 09, 2008

 

Självgodheten vet inga gränser

Så här säger en utredare vid vägtrafikinspektionen angående ett i och för sig utmärkt system som går ut på att man skall prickas vid trafikförseelser.

"– Det skulle kosta på en del och det skulle krävas arbete. Men vi i Sverige är världsledande inom trafiksäkerhet så visst skulle vi klara det om vi ville. "

Om Sverige världsledande inom området trafiksäkerhet vill jag gärna ställa frågan varför det finns motorvägar i det här landet, helt utan mitträcken. Jag vill också ställa frågan varför vi använder oss av ambulansbilar, när det överlägset effektivaste och säkraste är ambulanshelikoptrar. En annan fråga jag gärna vill ha svar på är varför svenska myndigheter anser att vajerräcken är tillräckligt kraftiga på de motorvägar som har mitträcken.

Dessa fåniga hopprep hör inte hemma på motorväg, eftersom mitträckena skall klara av att sätta stopp för de tyngsta fordonen. Vägverkets lovprisade hopprep klarar inte ens alltid av att stoppa personbilar.

Enligt min mening är uttrycket ingenting annat än ett uttryck för exempellös självgodhet och dumdryghet. Läs mer på följande länk.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_751763.svd

Comments:
Det finns en förklaring om man heter NTF eller Vägverket och det är att vi troligen är dom som satsar mest på hastighetsövervakning och har bland dom lägsta gränserna.

Kör man bara tillräckligt sakta så händer det ingenting...

"Varför ge sig på fortkörning? Det är väl minst lika illa att köra full, trött, vara för gammal eller ha en kass bil?

Därför att allting till sist ändå handlar om farten. Det är farten som gör att folk dör och blir skadade i trafiken – oavsett om man är nykter eller inte när man kör. Men de andra faktorerna är självklart också viktiga. Om alla körde nyktra, hade bälte på sig och höll hastighetsgränserna, så skulle antalet dödade i trafiken halveras."

gå in på www.fortkorningsursakter.se och hitta mer dummheter.
 
Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?