fredag, januari 04, 2008

 

Vinna eller försvinna

Tyvärr måste jag konstatera att Ron Pauls resultat från Iowa ser ut att bli nedslående. Han ser ut att sluta som sjätte man, men det är fortfarande tänkbart att han kommer att överträffa John McCain och Rudolph Giuliani. Mike Huckabee har redan nu klockan tre på morgonen utropats till segrare i det republikanska lägret.

Vill man tolka detta optimistiskt kan man se det så att Ron Paul lyckats hävda resultatet från Ames Iowa Straw Poll och att han vunnit samtliga Straw Polls i New Hampshire helt överlägset. Om Ron Paul vinner i New Hampshire, är han åter på banan och fortsätter resultaten att följa Straw Polls kommer han alltså att vinna i New Hampshire. För att Ron Paul skall ha en chans måste han vinna i New Hampshire, och om inte är han degraderad till ett kuriosum.

På den demokratiska sidan är det ytterst jämnt, men jag tror att demokraterna kommer att vinna lätt över predikanten Huckabee, oavsett vem de väljer. John Edwards har visat sig starkare än väntat och jag tror att han skulle vinna ett presidentval mot Huckabee.

Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?