torsdag, mars 10, 2005

 

Klimatkatastrofen

Allt som oftast framställs den s.k. växthuseffekten som en etablerad vetenskaplig sanning. Man menar att utsläppen av koldioxid skapar ett varmare klimat, vilket i sin tur leder till att isbergen smälter och att en stor del av jordens yta förvandlas till öken.

Men det nämns sällan att denna uppfattning är ifrågasatt av somliga vetenskapsmän. En lekmannamässig iakttagelse som knappast underbygger uppfattningen om den pågående uppvärmningen är det enkla faktum att de tre senaste årens vintrar har varit betydligt kallare än vanligt.

Jag tror helt enkelt att det handlar om att man med modern teknik kan framställa bilar, vars enda avgaser i stort sett består av koldioxid. Koldioxid är i sig inte giftigt och övriga verkligt farliga utsläpp från moderna bilar är i det närmaste obefintliga.

Men biltrafiken måste alltid angripas, eftersom den politiska vänstern ogillar privatbilismen. Och eftersom bilar släpper ut koldioxid måste koldioxid bli farligt också om det tidigare var helt ofarligt och man på 70-talet kunde läsa i skolböckerna att vi gick mot en ny istid.

Om man ponerar att man skulle kunna bygga bilar, som bara släppte ut dricksvatten, skulle snart miljövännerna börja tala om den globala tsunamin, som kommer att drabba världen, om inte utsläppen av dricksvatten begränsas.

Koldioxid är och förblir ett ofarligt i naturen förekommande ämne och det finns faktiskt inga belägg för utsläppen av koldioxid lyckats skapa någon global uppvärmning.

Dessutom: Att tillmäta någonting annat än solljuset någon avgörande betydelse för den globala snittemperaturen är helt befängt.

Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?