tisdag, mars 22, 2005

 

Statsministerposten som i enliten ask

Om Fredrik Reinfeldt skulle ge med sig för kravet på en folkomröstning om EU:s nya konstitution skulle han med lätthet lägga beslag på statsministerposten från och med 2006 års val.

Om Reinfeldt misslyckas med sitt uppsåt kan detta endast bero på en sak och det är moderaternas fullständiga oförmåga att lyssna till den EU-kritik som finns också inom de egna leden.

Om Reinfeldt ställde sig bakom kravet på folkomröstning skulle Göran Perssons politiska karriär vara avslutad i samma ögonblick. Däremot är jag helt säker på att Reinfeldt inte kommer att göra det.

Om Göran Persson nu gör en helomvändning under galgen vore han återigen i rampljuset. Och då måste Reinfeldt antingen acceptera detta, eller sluta drömma om statsministerposten.

Om Reinfeldt är taktiskt smart tar han däremot initiativet och gör en snabb helomvändning och förordar en folkomröstning.

Men att en moderatledare skulle vara så smart tror jag inte förrän jag sett det. Fredrik Reinfeldt har för tillfället bollen i sin hand och det enda Göran Persson kan göra för att återfå initiativet är att förorda en folkomröstning.

Och då Göran Persson tycks både slug och maktgalen skulle detta inte förvåna mig särdeles.

Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?