onsdag, mars 09, 2005

 

Tjo ho, tjo hej, storebror ser dej!

Läste just på Svenska Dagbladets nätupplaga att krögare med utskänkningstillstånd skall avkrävas att installera övervakningskameror för att det skall finnas bevismaterial i händelse av eventuell olaga diskriminering. Man mår illa när man hör vad den rödgröna eliten är beredd att ta till för medel för att genomföra sina politiska mål.

Jag vill inte leva i ett samhälle, där man ständigt övervakas med kameror. Kameraövervakning hör hemma i fängelser och all annan kameraövervakning skall vara helt frivillig och de som övervakas skall ovillkorligen upplysas om att de befinner sig på ett kamaerövervakat område.

Annars lever vi i en diktatur. Hur vore det förresten med kameraövervakning av alla myndigheter för att underlätta medborgarnas insyn och uppsikt över myndigheternas verksamhet?

Om krögare skall avkrävas kameraövervakning borde samma sak gälla hos Systembolaget så att all försäljning till uppenbart onyktra inkusive minderåriga kan föras i bevis.

Och varför inte förse alla bilar med inbyggt övervakningssystem så att alla trafikförseelser omedelbart och automatiskt inrapporteras till vederbörande polismyndighet?

Den enda rimliga principen är faktiskt att det skall vara otillåtet att kameraövervaka fria människor i ett fritt samhälle så länge inte övervakningen är helt frivillig och alla berörda är införstådda med att bli kamerövervakade. Då skall heller ingen tvingas installera någon sådan utrustning.

Och om man tillämpar denna enkla princip faller förslaget redan innan det lagts.

Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?