tisdag, maj 17, 2005

 

Oui, je éspère

Sören Wibe har nu påbörjat sin namninsamling för en intern medlemsoröstning angående den nya EU-konstitutionen. Allt talar för att han kommer att lyckas med att samla in tillräckligt många namn.

Om fransmännen röstar ja den 29 maj och Sören Wibe lyckas med att samla in tillräckligt många namn lever Göran Persson farligt.

Om däremot fransmännen röstar nej bli Sören Wibes namninsamling ganska meningslös.

Jag hoppas därförpå ett franskt ja och ett svensk nej i en folkomröstning någon gång nästa år. Förhoppningsvis kan denna folkomröstning bli början till ett svenskt EU-utträde.

Också om det är mindre sannolikt att fransmännen röstar ja kan detta inte uteslutas. Opinionsundersökningarna pekade på ett franskt nej till Maastricht-fördraget och likväl blev det ja till slut.

Om det går på samma sätt den här gången också kan man säga att omständigheterna försatt Göran Persson i en synnerligen obekväm sits. Enklast hade varit om han redan den 1 maj ställt sig positiv till en folkomröstning. Å andra sidan öppnar Sören Wibes namninsamling och ett tänkbart franskt ja ett synnerligen spännande scenario.

Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?