söndag, maj 29, 2005

 

Rapport från verkligheten

Jag rekommenderar mina läsare att ta en titt på följande länk:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=420947

Artikeln handlar om livet i gränstrakterna mellan Sverige och Norge. Det handlar alltså om livet i en trakt, som klyvs mitt itu av EU:s yttergräns.

Om den svenska idioteliten haft rätt i sina fantasier om det ödesbundna tvånget att tillhöra EU för att inte hamna utanför skulle livet i gränstrakterna naturligtvis inte fungera så smidigt som det faktiskt gör. Läs artikeln så ser Ni själva att det går alldeles utmärkt att bedriva faktisk integration trots EU:s yttergräns.

Sverige borde eftersträva exakt samma relation till EU som Norge har. Det vill säga: Vi bör inte lämna EES eller Schengensamarbetet. På så sätt tillförsäkras vi alla objektiva fördelar av den gemensamma marknaden utan att på något vis diskrimineras. Artikeln visar hur bra detta går i praktiken.

Sedan kan Sverige dessutom slopa allt vad tullmur och jordbrukspolitik heter och dessutom locka ännu fler köpsugna norrmän.

För att få en verkligt stabil och säker krona skulle Sverige dessutom kunna remonetisera guldet och återgå till vår underbara tradition av privat sedelutgivning. Sverige skulle kunna bli ett riktigt paradis bara vi sluppe undan Brysseltyrannien.

Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?