lördag, juni 11, 2005

 

Att stycka liket

Pressklipp:

"Få svenskar är så insyltade i EU som Lena Hjelm-Wallén. Hon var utrikesminister när Sverige gick med i EU. Hon var regeringens röst i arbetet med den grundlag, som enligt många profetior dödförklaras vid toppmötet i Bryssel nästa vecka. Men Hjelm-Wallén vill försöka rädda fördraget med amputation: genom att skära bort stora delar kan man rädda det nya regelverk som är nödvändigt för att styra ett större EU."

Nu skall alltså liket styckas av fru Hjelm-Wallén. Om man sedan granskar vilka delar av liket fru Hjelm-Wallén bedömer vara de intressanta är det just de som banar väg för en ökad överstatlighet och öppnar för ett turkiskt EU-medlemskap, dvs. just det man nu vänder sig emot.

Kärringen är uppenbarligen helt från vettet, men dessvärre är det inte uteslutet att man lyckas trumma igenom en konstitution à la Hjelm-Wallén utan folkomröstningar. Att man inte skall anordna fler folkomröstningar är väl den enda slutsats man dragit av den senaste tidens händelser.

Jag tycker att det är djupt chockerande och äcklande att se vilket totalt förakt många politiker tycks visa för valboskapet.

Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?