onsdag, juni 15, 2005

 

De "nya" moderaterna

Klipp från text-tv:

"Alla riksdagspartier, förutom moderaterna, välkomnar statsminister Göran Perssons besked i dag om att den svenska ratifikationsprocessen om EU-konstitutionen sannolikt skjuts upp. "

De "nya" moderaterna är ingenting än de gamla i ny förpackning. Hur kan man överhuvudtaget vara så korkad att man vill ratificera ett fördrag som man kan ratificera hur mycket som helst utan att detta betyder någonting alls? Det ju redan förkastats.

Göran Persson är tydligen inte dummare än att han böjer sig inför verkligheten, men så långt har de "nya" moderaterna inte kommit. Jag tror att EU nu är på väg in i en stor kris och tror att de som vägrar acceptera detta kommer att få betala ett högt politiskt pris för detta.

Om något kommer att hindra Fredrik Reinfeldt från att bli statsminister är det europapolitiken. I övriga frågor har moderaterna insett att man måste justera sin politik till vad som är politiskt genomförbart, men i europapolitiken eftersträvar man något som inte ens är teoretiskt möjligt.

Faktum är att det är mindre korkat att gå ut med en kampanj för vänstertrafikens återinförande, eftersom en återgång till vänstertrafik är teoretiskt möjlig. Med den nya konstitutionen är det emellertid så att det är komplett meningslöst att ratificera den, eftersom ratifikationsprocessen redan avslutats.

Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?