lördag, juli 02, 2005

 

Fnoskighetens generella triumf

Pressklip från DN:

"Att begrepp som herrklippning försvinner från frisérsalongerna tycker han är ett led i den pedagogiska uppgiften att förklara att diskriminering är förbjudet på alla områden."

Det är alltså numera förbjudet att saluföra tjänsten "herrklippning".

Jag saknar ord för att uttrycka hur illa jag tycker om denna typ av politisk klåfingrighet. Men man kan ställa sig frågan om inte nästa steg vore att förbjuda särskilda herr- och damtoaletter.

Och borde man inte förbjuda pissoarer avsedda uteslutande för personer, som kan urinera stående. Inte bara kvinnor utan dessutom rullstolsbundna diskrimineras av detta orimliga förhållande.

Eller också kan man förbjuda begreppet herrtoalett och istället upplysa om att här finns faciliteter som möjliggör tömning av blåsan i stående ställning.

Och varför skall man överhuvudtaget tillåta att någon använder sig av de sexistiskt laddade orden kvinna och man?

Vem som helst kan konstatera att det finns vissa skillnader mellan män och kvinnor. Och det är mer än tillräckligt att det råder likhet inför lagen. Att t. ex. förbjuda begreppet herrklippning är så till den grad löjeväckande att de som röstat för denna lag borde utsättas för sinnesundersökning.

Och om en eventuell borgerlig regering inte river upp detta övermåttan löjliga beslut frågar jag mig varför man skall göra sig besväret att rösta.

Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?