måndag, juli 04, 2005

 

Svensk bryggerinäring

Alltsomoftast läser man om att svensk bryggerinäring pressas av privatimporterad öl, som kommer in från Tyskland och Danmark.

För att kompensera detta har nu ett antal svenska bryggerier börjat frakta öl till Tyskland, vilken sedan reimporteras av törstande svenskar.

Också om det trots all privatimport säljs en hel del svenskproducerad öl i Sverige torde det stå helt klart att den svenska bryggerikapaciteten är alltför stor för den svenska marknaden.

Härav kan man sluta sig till att det i framtiden kommer att produceras allt mindre öl i Sverige. För tyska och danska ölbryggerier är detta goda nyheter och kanhända får vi med tiden se svenskägda bryggerier som producerar "svenskt" öl i Tyskland och Danmark.

Om kunderna finns i Flensburg eller Fredrikshamn måste det ju bli billigare att producera där istället för i Borlänge. En annan möjlighet är att vi svenskar växlar till att dricka tyskt eller danskt öl.

Comments:
Det blir ju en liten konstig situation... framtvingad av den Svenska alkoholpolitiken. Tittar man tex. på http://www.alcohoo.se så är det ju inte en butik som säljer öl till Sverige. Jag tror att det börjar bli ganska bråttom för Svenska staten att hitta på en hållbar lösning.
 
Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?