fredag, augusti 12, 2005

 

Lyckliga Danmark

Det finns rykten som gör gällande att Kronprinsessan Mary av Danmark väntar en pojke och känner till det väntade barnets kön.

Jag gratulerar Danmark med anledning av att den väntade avkomman är av manligt kön. Det är nämligen helt uppenbart att statschefssysslan sköts bäst av en man som fötts till detta ämbete.

Hade Kronprinsessan väntat en flicka hade naturligtvis ett antal feminister och andra omedelbart krävt att denna flicka skulle stå närmre tronen än eventuella yngre bröder. Detta hade varit till skada såväl för Danmark som för den stackars flickan. Kvinnans psyke är nämligen generellt sett bräckligare än mannens och detta gör kvinnan olämpad för statschefssysslan.

Jag menar att Carl Philip är Sveriges legitime tronföljare och jag är säker på att prinsessan Victoria haft ett bättre liv om hon inte tvingats utstå den press det innebär att en dag behöva inta rollen som statschef.

Victoria hade då kunnat ägna sig åt sitt eget liv, förkovra sig och kanske också få barn. Nu tvingas hon både stå i rampljuset och dessutom förväntas hon bilda familj och säkra kungahusets fortlevnad.

För en man är detta aningen enklare, dels eftersom mannens psyke är robustare och dels därför att män inte föder barn. Feminismen är ett absurt försök att upphäva de könsskillnader naturen gett oss och jag lyckönskar Danmark att slippa diskussionen om fullt könsneutral tronföljd.

Att Danmark regeras av en Drottning hänger samman med att Prins Knud var en synnerligen udda fågel och att kung Frederik, Margarethes far, endast fick döttrar.

Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?