lördag, september 17, 2005

 

Ärkenollor

"Miljöpartiet och socialdemokraterna har kommit överens om att bilda en koalitionsregering efter valet nästa år, om det parlamentariska läget blir det samma som i dag. Det sade Peter Eriksson (mp) i Ekots lördagsintervju. "

Om Göran Persson menade allvar skulle miljöpartiet redan sitta med i regeringen. Exakt vad Göran Persson är ute efter är oklart, men det är pinsamt uppenbart hur tända miljöpartisterna är på ministerposter. De går ju på vad som helst.

Ett tänkbart scenario är att Göran Persson helt enkelt vill sänka miljöpartiet under fyraprocentspärren och istället se F! som sin samarbetspartner efter valet.

Det faktum att miljöpartiet nu går med på socialdemokraternas krav bevisar att partiet köpt sig någon typ av garanti mot att hamna under fyraprocentspärren, men det kan mycket väl vara så att Göran Persson vill ha bort dem ur svensk politik en gång för alla.

Miljöpartisterna är pinsamt dumma, nästan i klass med Bengt Westerberg som skulle sitta i koalitionsregering med Ingvar Carlsson efter 1994 års val.

Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?