fredag, februari 10, 2006

 

Vardagen i den svenska socialismen

Läs gärna följande tragikomiska länk.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=520323

Här kan man läsa dels om hur det svenska läkemedelsmonopolet i folkhälsans namn tillser att det inte finns läkemedel tillgängliga i norra Dalarna och dels om hur folkhälsoinstitutet förbjuder ett mästerskap i ölbryggning.

Vi lever i dårarnas paradis. Å ena sidan tillser en socialistisk monopol- och ransoneringspolitik att sjuka människor inte får de mediciner de behöver i rätt tid och enda skälet till att de inte får vad de behöver är att staten inte har vett att låta bli att lägga sig i läkemedelshandeln.

Samtidigt förbjuder man fullvuxna människor att brygga öl, dvs. man behandlar vuxna människor som små barn. En vuxen människa har faktiskt rätt att ha vissa dåliga vanor och att gilla öl är en ringa last. I vissa avseenden är öl till och med nyttigt och glöm inte att svenska staten inte anser att öl är farligare än att svenska staten kan sälja öl.

Är detta inte absurt? Jo, visst är det.

Comments:
Hej Flavian!

Vad syftar du på när du skriver "samtidigt förbjuder man fullvuxna människor att brygga öl"? Så vitt jag vet är det fullt tillåtet att brygga öl själv. Det måste vara någon särskild händelse du har reagerat mot?
 
Det handlade om någon typ av bryggerimästerskap och något sådant ville myndigheterna inte tillåta.
 
Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?