måndag, maj 22, 2006

 

Blodbad i antågande

Enligt Shabelle News har det somaliska parlamentet godkänt en plan som går ut på att trupper från Uganda och Sudan skall skickas till Somalia för att upprätta lag och ordning i landet.

Läs mer på följande länk:

http://www.shabellenews.com/news/ne994.htm

Detta är ett mycket farligt och helt befängt steg. Det enda som kommer att hända givet att man lyckas få trupper att intervenera i Somalia är förstås att dessa trupper kommer att få en fruktansvärd massa stryk av ett antal narkotikapåverkade somaliska milismän och att en mängd civila kommer att dödas i anslutning till striderna.

I sin förlängning betyder detta ingenting annat än att ett nytt inbördeskrig bryter ut. Blir detta tillräckligt omfattande kanske USA eller FN ser sig föranlett att ingripa och konsekvenserna blir då oöverskådliga.

Det är uppenbart att den så kallade övergångsregeringen består av ett antal mycket farliga herrar vars ambitioner riskerar medföra ett blodbad. I förlängningen betyder detta att det anarkististiska tillståndet kommer att återvända, men att under tiden ett stort antal människor kommer att dödas helt i onödan liksom att det ekonomiska livet kommer att ta stor skada.

Jag känner mig ganska övertygad om att detta elände aldrig kommit till stånd givet att USA ej börjat ge understöd åt den s.k. alliansen mot terrorism.

Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?