fredag, augusti 18, 2006

 

Alternativet är värre



Gå gärna in på följande utmärkta internetsida där man kan utröna ganska mycket om hur de EU-medel Sverige får tillbaka fördelas på olika mottagare.

http://www.farmsubsidy.org

Bland annat kan man läsa att en viss Thure Gabriel Gyllenkrok erhåller drygt 33 miljoner kronor från EU. Samtidigt har EU:s prisinterventionssystem på jordbruksvaror drivit upp priserna på jordbruksvaror i bland annat Lettland och detta är förstås särskilt kännbart för de många fattigpensionärerna. EU:s profil i fördelningsfrågor är minst sagt utmanande.

Å andra sidan får man inte glömma att alternativet till EU-medlemskapet är ett världskrig med atomvapen.

Skämt åsido tror jag att utsikterna att reformera EU:s jordbrukspolitik är lika med noll. Det finns helt enkelt så många människor som har för mycket att förlora på att EU:s jordbrukspolitik reformeras och många av dessa har tunga politiska befattningar. I Sverige är det inte politiskt korrekt att säga att man är för jordbrukssubventionerna, men på kontinenten går detta bra.

Därför är det helt säkert också så att somliga av de svenska politiker som kritiserar EU:s jordbrukspolitik vet att detta är helt riskfritt, eftersom det är politiskt omöjligt att reformera systemen.

Comments:
äh den gubbjäveln är som roligast när man ignorerar hans damp-anfalll

don´t feed the trrolls
 
Lider Thure Gabriel Gyllenkrok av damp?
 
Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?