fredag, september 08, 2006

 

Politik är märkligtJag är helt övertygad om att Leijonborg ljög på TV igår. Säkerligen har Leijonborg varit fullt ut informerad och jag tror fortfarande att Göran Persson har informerat Leijonborg om att socialdemokraterna har allt material som krävs för att sänka Leijonborg. Om man noggrant studerar Leijonborgs ögon under intervjuns gång kunde man observera att blicken började flacka när man pressade Leijonborg och detta talar knappast för att han talade sanning.

Å andra sidan är det ju faktiskt sant att det rör sig om något som rent sakligt är en ren struntsak och även om Leijonborg inte kan säga det rakt ut består problemet huvudsakligen i att folkpartisterna varit dumma nog att inte begripa att socialdemokraterna gillrat en fälla och att folkpartisterna gick rätt i fällan. Sedan är det nog dessutom så att en ganska stor andel av svenska folket har så stor kännedom om datorer att de rimligen frågar sig hur socialdemokraterna kan vara så klantiga att de inte på ett adekvat sätt skyddar verkligt konfidentiella uppgifter. I verkligheten är det förstås helt värdelösa uppgifter folkpartisterna fått del av, men så långt tror jag inte att den datorkunnige genomsnittsväljaren tänker.

Jag tror också att - utifrån vad jag tidigare skrivit - att Göran Persson gjort en fruktansvärd blunder då man inte redan från början släppte vad man visste om Leijonborg. Anledningen till detta är helt säkert att Göran Persson ville "spara" en del av sina hållhakar på Leijonborg i syfte att kunna använda dem efter en tänkt borgerlig valseger som inte ens Göran Persson bedömt som helt utesluten trots att han vid bedömningen av denna fråga vetat om att folkpartiskandalen skulle komma att brisera. Detta ger en intressant inblick i Göran Perssons bedömning av det politiska läget.

Nu tycks dessutom ytterligare en konstig politisk effekt kunna uppstå; folk börjar rent av tycka synd om Leijonborg och kulan som avsågs sänka folkpartiet kan rent av rikoschettera mot Persson. Samtidigt torde det nu vara omöjligt för socialdemokraterna att använda sig av vad man vet om Leijonborg, eftersom allmänheten i så fall kommer att fråga sig varför man höll inne vad man visste om Leijonborg då man lät "bomben" brisera.

Även om Leijonborg är pressad och troligen ljuger har dett nu gått upp för mig att de eventuella hot Persson nu kan använda sig av gentemot Leijonborg är ganska tomma. Dessutom måste man säga att Leijonborg gör ett hyfsat arbete som pilot på ett kapat flygplan.

Leijonborg skötte sig skapligt i utfrågningen och med största sannolikhet har de senaste dagarnas turbulens lett till att fler än vad som eljest skulle vara fallet såg sändningen med Leijonborg.


Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?