torsdag, september 07, 2006

 

Vad menar Leijonborg?

Så här säger Lars Leijonborg till Svenska Dagbladet:

"- Jag känner en mycket stor press att INTE avgå utan att kämpa dag och natt för en alliansseger, säger Leijonborg till TT."

Jag menar att det är fullständigt uppenbart att Göran Persson har hållhakar på Lars Leijonborg och att den mycket stora press Leijonborg känner att inte avgå inte är något annat än order från Göran Persson.

Att övriga så kallade allianspartier nu ställer sig bakom Leijonborg kan tala för också de fått tillgång till förment hemlig information och att också de nu är föremål för utpressning. En annan möjlighet är att de fått kännedom om Leijonborgs utsatta läge och att de bedömer att den politiska skadan av att uppdaga sanningen om Leijonborg är större än den skada han redan nu anriktar på övriga så kallade allianspartier. Om så är fallet gör de sig skyldiga till en mycket grov politisk felbedömning. Det enda som kan rädda den så kallade alliansen vore att Leijonborg omedelbart avgick.

Ett tänkbart sätt att rädda folkpartiet och dessutom få stor medial uppmärksamhet vore att hela partistyrelsen lämnade sina poster och med omedelbar verkan kallade till extra ordinarie partistämma och valde Sven-Erik Alhem till ny partiordförande.

Så kommer emellertid ej att ske. I stället skall Leijonborg troget sitta kvar och föra alliansen mot en valförlust. Leijonborg är nämligen ingenting annat än en pilot på ett kapat flygplan där Göran Persson står med en pistol riktad mot pilotens tinning.

Leijonborg har helt enkelt fått order från Persson om att stanna kvar på sin post och i alla sammanhang understryka att han kan komma sitta i en borgerlig regering inom några veckor. Syftet är förstås att någon sådan aldrig skall bildas.

Observera att ovanstående är spekulationer från min sida, men om man läser Leijonborg och Persson mellan raderna utifrån ett antagande om att mina spekulationer är riktiga framträder onekligen en mycket intressant och tänkbar aspekt på denna märkliga affär.

Om Göran Persson kokat ihop en så raffinerad komplott framstår det emellertid som en viss - ehuru dålig - tröst att Sverigedemokraterna kan komma in i riksdagen och skapa ett oerhört komplicerat parlamentariskt läge.

Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?