onsdag, november 22, 2006

 

Miss EuropeDet talas nu om att Margot Wallström kan tänkas efterträda Göran Persson. Ta en titt på följande länk där det också finns tillgång till webradio.

http://sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=1050004

Fru Wallström är säkerligen inget dåligt val ur ett flertal perspektiv. Hon har stor erfarenhet av regeringsarbete och hon har arbetat länge i Bryssel. Dessutom ger hon ett sympatiskt intryck och har ett utseende som framstår som tilltalande i TV-rutan. Hennes politiska åsikter verkar stå ganska nära mittfåran och hon framstår inte som någon glödande rödgardist, vilket skulle kunna skrämma bort de så kallade mittenväljarna.

Det är helt uppenbart att ett parti som har ambitionen att styra Sverige utan att behöva sätta sig i koalition måste ha en bred och folklig framtoning. Här finns det emellertid en sak som ligger fru Wallström i fatet och det är att hon framstår som just så EU-vänlig som den socialdemokratiska eliten faktiskt är. I detta avseende står fru Wallström helt klart vid sidan om den folkliga mittfåran i svensk politik.

Detta är definitivt något de socialdemokratiska strategerna måste beakta innan man satsar sina pengar på fru Wallström. Enligt mitt förmenande är det bästa alternativet Göran Johansson. Göran Johansson är folklig, har facklig bakgrund och förknippas inte med EU, även om han i sak säkerligen är minst lika EU-vänlig som övriga inom den socialdemokratiska eliten.


Comments:
Keep dreaming. Det finns inte en snöbolls chans i helvetet att Johansson skulle bli partiledare, som han själv säkert skulle uttryckt det.
 
Jag vet inget utan spekulerade bara runt vad som skulle gynna socialdemokraterna opinionsmässigt. I det avseendet tror jag att Göran Johansson vore ett bra val. Jag läste att HAX trodde att Jan Nygren skulle locka bort många väljare från det borgerliga blocket. Det är troligen också sant.

Den som lever får se.
 
Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?