torsdag, mars 08, 2007

 

En angelägen reformSå här säger Ulf Kristersson till Svenska Dagbaldet angående utskänkningstillstånd:

Kanske en stor stark till tunnbrödsrullen i korvmojen på hemväg från krogen?

- Mja, de saknar ju oftast sittplatser och det är gott om ungdomar på de ställena, så det är inte aktuellt, säger Ulf Kristersson.

Varför skall inte vi svenskar få dricka riktig öl när vi avnjuter snabbmat? En tjock grillad korv med stark senap, ketchup, bostongurka, rå lök och potatismos skulle enligt min mening smaka ojämförligt bättre i kombination med en starköl. I Danmark, Tyskland liksom i praktiskt taget hela övriga Europa går det bra att ta en riktig pilsner även till snabbmat.

Att köra bil under rusets inflytande skall givetvis vara förbjudet och jag inte främmande för att åter kriminalisera kraftigt rus på allmän plats, men det är ett exempel på helt oacceptabelt förmynderi att förmena en skötsam samhällsmedborgare rätten att skölja ned korven med en riktig öl.

Som jag ser det är det en angelägen frihetsreform att korvkiosker skall kunna få utskänkningstillstånd. Det finns få rätter som gör sig så bra ihop med öl som just en grillad tjock korv. Och vill någon ha sig en liten jamare skall även detta gå bra. I Tyskland och Danmark kan man exempelvis köpa en liten snaps till korven och i Ryssland kan man köpa öl och vodka nästan överallt.

Dessutom är lättöl och i de allra flesta fall så kallat folköl ett hån mot den goda smaken. Smaka förresten på ordet folköl; ordet tycks härstamma från andra sidan järnridån.

Läs mer på följande länkar.

http://www.svd.se/dynamiskt/stockholm24/did_14780559.asp

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=625975


Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?