lördag, mars 10, 2007

 

Somalias så kallade regering

Om man tar del av nyhtsflödet från Somalia inser man snart att den så av FN erkända så kallade somaliska övergångsregeringen är en synnerligen brutal och makthungrig organisation, med bristande respekt för grundläggande regler som bör vara vägledande för ett civiliserat samhälle.

Å andra sidan inser man också att befolkningen är ytterligt skeptisk till denna regering och att det inte är så lätt att etablera kontroll över ett land med beväpnad befolkning. Läs mer på följande länk.

http://www.shabelle.net/news/ne2510.htm

Ett annat intressant förhållande är att Eritrea hotar ingripa för att undanröja den av Etiopien, afrikanska unionen och USA understödda regeringen. Läs mer på följande länk.

http://www.shabelle.net/news/ne2505.htm

Sammanfattningsvis kan man konstatera att relativt lugn rådde i landet innan Uncle Sam började lägga sin långa näsa i blöt. Sedan Sovjetunionens sammanbrott råder inget tvivel om att det största hotet mot en fredlig värld heter USA.

Comments:
Hello! You have a very nice blog! I'm here to share valuable info with you visit my blog,about Mozilla Firefox web browser.
 
Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?