torsdag, mars 15, 2007

 

Varglögner


Enligt Svenska Dagbladet har två vargar rymt från Kolmårdens djurpark. Läs mer på följande länkar.

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_14817023.asp

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=628333

I vanlig ordning upprepas vargkramarnas lögner om den ofarliga vargen. Visserligen är det sant att vargen är skygg för människan, men i det här fallet rör det sig om två vargar med viss vana av människor. Att de två vargarna är uppfödda i djurpark och därför saknar jaktvana gör dem dessutom ännu mera farliga av det skälet att de ganska snart kommer att vara förskäckligt hungriga.

Det är dessutom belagt att varg har angripit och dödat människor, liksom att också förvildade, hungriga hundar understundom gör samma sak. Man kan förmodligen endast med svårighet tänka sig en situation där det är mera sannolikt att varg kommer att angripa människor än just denna. De kommer snart att vara hungriga som bara vargar kan vara och har dessutom redan förlorat en del av respekten för människan.

Sedan är det måhända mindre sannolikt att människor kommer att stryka med och därför räknar vargkramarna kallt med att något mindre sannolikt inte kommer att inträffa. Vi får se, men i mina mörkare stunder har jag tänkt tanken att det rent av vore bra om en hungrig varg konfronterades med en riksdagsledamot för miljöpartiet och dessutom betraktade denna tragiska existens som ett måhända mindre smakligt men ändå fullt ätbart mellanmål. Med tanke på vargens smaklökar hoppas jag emellertid att köttet inte skall ha någon otrevlig bismak av ekologiskt odlad kruskakli.

I så fall kommer vi säkerligen att få en mindre romantiserande inställning till detta farliga djur. Jag hoppas emellertid inte att det första offret blir ett oskyldigt barn. Dessvärre kan detta inte uteslutas.

Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?