lördag, september 29, 2007

 

Hur dum får man bli?

"Den senaste tiden har både försvarsbesparingarna och höjd bensinskatt mötts av negativa reaktioner, rapporteras det inifrån riksdagsgruppen. Men Fredrik Reinfeldt har ändå fått med sig partiet. Han har beskrivit åtgärderna som ett sätt att nå lång­siktiga mål; att öka enskildas frihet och sänka skattetrycket. För att övertyga partikamraterna har han också understrukit hur viktigt det är att bryta det socialdemokratiska makt­innehavet i mer än en mandatperiod."

Fredrik Reinfeldt sägs i artikeln jag citerar anse att det är viktigt att driva igenom höjd bensinskatt och att bryta det socialdemokratiska maktinnehavet mer än en mandatperiod.

Jag brukar ibland roa mig med att tjuvlyssna när så kallat vanligt folk på landsbygden diskuterar politik. Då vet man att just den höjda bensinskatten är ett viktigt skäl för att Socialdemokraterna och Mona Sahlin kommer att vinna en promenadseger 2010.

En borgerlig regering som höjer skatter fyller nämligen ingen funktion. I så fall kan vi ju lika gärna ha en socialdemokratisk regering. Läs hela artikeln på följande länk.

http://www.svd.se/nyheter/politik/artikel_283799.svd

Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?