torsdag, november 08, 2007

 

Den etiopiska aggressionen i Somalia

Jag anser att en soldat som inte är värnpliktig får skylla sig själv. Däremot är det givetvis mycket tragiskt när värnpliktiga tvingas sätta livet till för något de kanske inte ens tror på. Därför tycker jag att det är tragiskt när etiopiska soldater dödas i Somalia.

Detta är dock absolut enda politiska skälet att se något tragiskt i att etiopiska soldater dödas i Somalia. Etiopien har nämligen ingen anledning eller något legitimt skäl att intervenera i Somalia. Nu finns rapporter som pekar mot att det somaliska folket håller på att besegra ockupationsmakten och dessvärre är det enda sättet att framtvinga en etiopisk reträtt att slå ihjäl så många etiopier att det uppstår en ovilja mot att blanda sig i Somalias inre angelägenheter i Etiopien på grund av ren självbevarelsedrift.

Jag hoppas att den etiopiska ockupationen av Somalia upphör så snart som möjligt och att fred återinträder i Somalia. Läs mer på följande länk.

http://www.shabelle.net/news/ne3963.htm

Förhoppningsvis kan nästa års presidentval i USA också bidra till att USA:s indirekta inblandning i Somalia upphör. USA är nämligen också inblandat och i maskopi med Etiopien.

Comments:
Fred i Somalia är en omöjlighet efter som landet varken kulturellt eller religöst har incitament till fred.
 
Innan den så kallade antiterroralliansen gick till angrepp mot de islamiska domstolarna rådde - om inte fred - så i alla fall till tänderna väpnad vapenvila.

Och inte sällan är fred just inget annat än till tänderna väpnad vapenvila; jämför med konflikten mellan Warzawapakten.
 
Allt var inte gröna skogar innan heller. Det var inte så länge sedan som somalia angrep etiopien. nu vill väl etiopen inte sitta på å titta på medan somalia hamnar i händerna på aggressiva fundamentalister
 
Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?