måndag, november 12, 2007

 

Iran nästa?


På följande länk står att läsa att USA kan tänkas vilja angripa Iran därför att iran har för avsikt att skaffa kärnvapen. Läs mer på följande länk.
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_584399.svd
Jag vill understryka att jag anser att det är djupt olyckligt om Iran skaffar kärnvapen, men det bör beaktas att USA har kärnvapen i överflöd och att allt pekar mot att staten Israel har kärnvapen. Ser man politik som ett spel där man låter sitt handlande styras av vad motståndaren gör, är steget fullkomligt logiskt. Inför ni visumtvång för våra medborgare, gör vi samma sak. Skaffar ni kärnvapen, gör vi samma sak och så vidare.
Samtidigt menar jag att det blir alltmer uppenbart att Bush-administrationen har ett program som inte syftar till något mindre än världsherravälde. Givetvis finns inga skäl att tro att USA kommer att invadera Sverige, men den yttersta anledningen till att vi kan känna oss säkra på detta är faktiskt att Sverige månar om goda relationer med USA. Jag anser också att vi bör måna om goda relationer med USA, liksom vi bör måna om goda relationer med alla världens stater.
Visst är Mahmoud Ahmadinejad en stolle som medvetet provocerar USA, men en klok utrikespolitik från USA:s sida hade inte föranlett Iran att vilja provocera USA och om så hade skett borde reaktionen ha varit måttfull eller allra helst ignorerande. Genom att USA besvarar Ahminejads provokationer, har ju Ahmadinejad uppnått sitt syfte. Iran hotar varken Sverige eller USA. Möjligen kan staten Israels ställning i regionen vara hotad och en lokal krigsrisk föreligga, men ingenting blir bättre av att Uncle Sam lägger sin långa näsa i blöt.

Comments:
Frågan kommer ju i ett helt annat ljus när presidenten i Iran öppet säger att han vill se Israel utraderat från kartan...
 
Presidenten i Iran har faktiskt aldrig sagt att han vill se Israel utraderat. Han syftade på regimen i Israel, som han menade var dömd att gå under. Media valde dock en egen tolkning och denna spreds med vinden som en sanning. Man ska inte tro på all skit man hör
 
Oavsett sanningen, menar jag att situationen manar till försiktighet och försiktighet är det sista som utmärker de amerikanska neo-fascisterna.
 
Låt oss hålla Israel ute ur bilden för ett ögonblick.

USA håller på att starta YTTERLIGARE ett KRIG och ni snackar om att det kanske vore OK...

Nej det handlar som vanligt om MAKT och PENGAR och OLJA.
Ett krig mot Iran skulle nog vara lönsamt, för amerikansk vapenindustri, för amerikanska make och oljeinstresse...

Se på Irak, där folk kämpar för att hitta rent vatten medan USA delar upp oljeresurserna mellan amerikanska företag.


"Either he[G.W.Bush] is stupid or he is very clever, although you have to remember he is a member of a social class which has profited from wars."

- Doris Lessing årets Nobelprisvinnare i litteratur.

/Peter
 
pinkloverboy: kolla på http://www.youtube.com/watch?v=G_KfstCcywo
Om du inte litar på översättningen så får jag hoppas att du känner någon iranie som kan översätta åt dig.

/Taher
 
Det är så arrogant att man pratar så fritt och öppet om ett anfall med kärnvapen mot annat land som om det vore en promenad i parken. Som enda offer nämner man sedan bara oljepriser! Tänker inte västerlänningar på annat än sina ekonomiska intressen!?
Västerlänningar har alltid använt bomber för att lösa problem med de brunhyade folkslagen!
Det här liknar faktiskt Korstågen i repris!
 
Har du sett eller hört honom säga det? Varför finns det ingen inspelning på detta någonstans?
Får man förresten atombomba en nation för att avvärja påstått hot mot en annan nation?
Jag antar att iranier inte är lika mycket värd som israeler i era ögon!
 
Ja, Ahmadinejad har aldrig hotat att "utplåna Israel från kartan". Det är en myt som spridits av zionistisk media. Googla på det själva. Ingen historiker hävdar längre att det var vad som sades. Googla även på de tal och intervjuer som finns med Ahmadinejad. Han pratar istället om fred och försoning, och att han inte vill en enda civil (inkl judar) något ont.
 
... och till och med zionisten Kissinger har ju öppet deklarerat att cirkusen om Iran är ENDAST om deras olja. Googla även Baradains uttalanden. INGEN tror att Iran skaffar vapen. Ingen tror det, men vissa hävdar det pga av POLITISKA skäl.
 
Kan ju hjälpa er på traven lite:

http://video.google.com/videosearch?q=wiped+of+the+map&sitesearch=

Så ni "Iran-hetsare". Reflektera istället över hur er media formar era "fiender" och era känslor. Slå på Edward Bernays, Walter Lippman, Creel commision eller varför inte vårt eget Statens Införmationsstyrelse. Vår media är ofri. Vår media styrs. Internet är demokrati så utnyttja det och skaffa er info om nyheterna bakom "nyheterna".
 
Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?