onsdag, november 14, 2007

 

Religionsfrihet?

I Svenska Dagbladet står idag att läsa om en rektor som gjort "kränkande uttalanden". Läs mer på följande länk.

http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_594179.svd

Jag kan inte se annat än att vad rektorn sagt ryms inom gränserna för vad man faktiskt får ge uttryck som företrädare för en skola. Europakonventionen säger uttryckligen att det till relgionsfriheten hör att få ge sina barn utbildning i samklang med egna religiösa och filosofiska övertygelser.

Om somliga föräldrar har den övertygelsen att den mening den aktuelle rektorn inte företräder är oacceptabel, kan detta vara ett skäl att placera sina barn i en skola där barnens undervisas i enlighet med den traditionellt kristna synen.

Comments:
Skönt att du står upp för friheten. Jag räknar med att du gör detsamma när nazistiska föräldrar blir besvikna för att deras barn inte får tillgodogöra sig relevant ideologi i skolan. Det här med alla människors lika värde och annat trams som skolplanen har är ju helt förkastligt. Nej just det, vi har ju inga nazisiska friskolor. Man måste ju vara religiös för att få uttrycka sådana här dumheter och vänta sig att de skall repekteras.
 
Håller med förre talaren. Homofobi ingår ju i kristendomen låter det på dig. Men låt oss stena några i gunds namn. Låt oss jaga ut dom ur skolan. Det är ju frihet.
 
Vad är det för dumhet att säga att kristendom står för homofobi? Och relgionsfrihet enligt europakonventionen innebär inte att man får kränka vissa grupper. Andreasskolan ska undergå granskning enligt skolverkets regler och inget annat trams.

Petter
 
Kristendomen säger ju klart och tydligt att alla människor är lik mycket värda och att alla är lika inför Gud. Nazismen däremot förfäktade ju att vissa raser var mer värda än andra. Din liknelse här är alltså helt sned.
Däremot säger alla stora religioner att homosexuella handlingar är fel. "Handlingar", inte personer. Homofober definierar böglobbyn tyvärr som följer: "alla som är kritiska på något sätt mot våra åsikter". Egentligen betyder homofobi att man har en panisk rädsla för homosexuella. Det är det inte många som har...
 
Om kristendom och nazism
 
I dagens läge verkar det som att man är onaturlig om man inte är åtminstone bisexuell. Varför får man inte diskutera om homosexualitet, vad man tycker om homosexuella, och hur homosexuella är osv? Homosexuella är ofta fördomsfulla mot andra. Varför skulle de stå utanför granskning. De säger att de står för kärlek osv, men jag har inte träffat en bög som visat det.
 
Förstår inte hur likelsen mellan nazismen och kristendomen är fel. Rättrogna får dräpa otrogna och får även hålla sig med slavar enligt er sagobok. Hur är detta kompatibelt med att alla människor är lika inför gud? När kristna dessutom beskriver homosexualitet som en sjukdom så undrar jag hur detta är annorlunda än nazisternas omdömen om judar?

Jag förstår att det kan vara svårt att ta till sig logiska arugument när man är van göra sitt yttersta för att svälja enorma logiska luckor för att få sin tro att gå ihop, men ni kan väl försöka...?
 
Du har tappat taget och all moral. Anledningar till att folk/otrogna dödas i bibeln är att de har begått fruktansvärda brott. Hur skulle världen se ut om det inte fanns någon rättvisa? Skulle du genomföra den? Jag tror inte du har råg i ryggen att stå upp mot orättvisa, utom möjligtvis att du inte får bete dig hur fan som helst.
 
Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?