fredag, november 30, 2007

 

Ron Paul eller en demokrat


Jag är fullt medveten om bland det dummaste man kan ge sig in på är att försöka prognosticera. Trots detta vill jag försöka mig på att göra en prognos angående det amerikanska presidentvalet 2008.
För det första menar jag att resultaten från det republikanska partiets så kallade Straw Polls entydigt ger bilden av att Ron Paul är den enskilde republikanske kandidat som har störst stöd. Å andra sidan är det helt uppenbart att om alla Ron Pauls motståndare inom det republikanska partiet enar sig bakom en enda kandidat, som inte är Ron Paul, är det uteslutet att Ron Paul kommer att nomineras.
Jag är helt säker på att man kommer att göra det yttersta för att förhindra att Ron Paul nomineras till republikanernas kandidat. Att nominera Ron Paul är ju att underkänna det republikanska partiets utrikespolitik under efterkrigstiden. Trots detta kan det vara lämpligt att påpeka att Robert Taft, även kallad Mr. Republican, var non-interventionist.
Detta betyder med största sannolikhet att republikanernas kandidat kommer att vara en traditionellt krigshetsande republikan och en sådan kandidat kommer enligt min övertygelse att vara chanslös. Dessutom är det inte osannolikt att Rudy Giuliani ej kommer att nomineras på grund av sin syn i vissa moralfrågor, med den påföljden att det republikanska partiets kandidat kommer att vara religiöst konservativ i moralfrågor, vilket ytterligare kommer att bidra till att ge demokraterna Vita Huset.
Betänk också att det är ovanligt med mer än åtta år obrutet republikanskt/demokratiskt styre i Vita Huset. Detta har under efterkrigstiden bara inträffat en enda gång, nämligen under perioden 1981-1993 och följde på att den omåttligt populäre Ronald Reagan varit president 1981-1989. George W. Bush är helt klart mindre populär än Ronald Reagan var.
Man kan visserligen tänka sig att Ron Paul ställer upp som oberoende kandidat, men då kan han han oskadliggöras genom att demokraternas kandidat ansluter sig till Ron Pauls löfte om villkorslöst och omedelbart tillbakadragande från Irak. Jag menar dock att det redan nu är uppenbart att Ron Paul är "jokern" i leken och att, även om han inte väljs, indirekt kommer att tillse att Irakkriget kommer att upphöra 2009.
Jag håller det inte ens för uteslutet att han kommer att lyckas hela vägen och bli Förenta Staternas President.

Comments:
Du kommer nog tycka att det här är intressant.

Det är en jämförelse av hur mycket Ron Paul, Clinton, Obama och Giuliani har "googlats" över tiden.
 
Jaha, det där såg ju riktigt bra ut med förbehåll för att fru Clinton fortfarande är något mera populär än Ron Paul.

Med tanke på att Förenta Staternas president med omedelbar verkan kan "stänga av" kriget i Irak, vore det mycket bra att välja honom enbart av det skälet.
 
Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?