tisdag, november 27, 2007

 

Världens största icke-fråga

I Svenska Dagbladet står att läsa om turerna kring bygget av en gasledning från Ryssland till Tyskland. Läs mer på följande länk.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_634261.svd

Enligt min bestämda uppfattning är denna fråga den för tillfället avgjort mest uppblåsta icke-frågan i svensk politik. Om ett rysk-tyskt konsortium vill bygga en gasledning för export av gas från Ryssland till Tyskland är detta enligt min mening lika intressant/ointressant som om ett rysk-tyskt konsortium vill exportera begagnade lyxbilar från Tyskland till Ryssland, eller ett rysk-danskt konsortium vill exportera danskt smör till Ryssland.

Nu har en ohelig allians mellan russofober på högerkanten och gröna khmerer på vänsterkanten bildats, där russofoberna inbillar sig att ovanpå denna gasledning vodkadrickande ryssar iförda pälsmössa skall stå och medelst kikare spana mot Sverige i syfte att förbereda invasion av Sverige och de gröna khmererna fått för sig att miljön på havsbottnen hotas av en rörledning.

Jag anser att frågan är en icke-fråga och ser inga skäl för Sverige att motsätta sig detta projekt. Tvärsom kan bygget troligen ge ett temporärt uppsving för det av arbetslöshet drabbade Gotland. Dessutom är det bra om olika länders ekonomier flätas samman genom ömsesidiga beroenden, eftersom detta befrämjar fred.

Comments:
En av anledningarna till ledningen är det instabila läget i de av USA/NATO stödda fascistkramande baltstaterna som härigenom förlorar en mycket viktig inkomst genom transittrafiken och USA/NATO därigenom kontrollen.

Med de rysk-israeliska oligarkbanditerna som har flytt till Israel/USA eller sitter bakom lås och bom har vare sig USA/Israel eller dess organistationer som IMF skuggan av en chans att ta makten i landet igen, Ryssland står på egna ben och är den enda makt i världen som kan utmana ovanstående skurkstaters globala vansinnigheter...
 
Min uppfattning är att russofoba stämningar bidrar till att Ryssland inte blir en europeisk nation bland europeiska nationer. Visserligen är Ryssland större än alla andra europeiska länder, men Ryssland är likväl ett land med europeisk kultur.
 
Gotlänningar! Passa er så ni inte betraktas som köpta landsförrädare!
 
Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?