lördag, december 22, 2007

 

Gärna för mig!

Vad mig anbelangar får Skåne gärna bli danskt. Skåne har starka historiska band till Danmark och påminner i ett antal avseenden mer om Danmark än om övriga Sverige. Samtidigt skall man inte förneka att det också finns starka band till Sverige och att bornholmska, som egentligen är en form av skånska, i grunden påminner mer om svenska än om danska om än att bornholmskan fördanskats en del.

Det finns emellertid en särskild anledning att hoppas på att Skåne åter blir danskt och det är att det utan Skåne vore betydligt enklare att få Sverige att lämna EU. Skåningarna är överlag betydligt mera EU-vänliga än andra svenskar.

Läs mer på följande länk.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_711825.svd

Comments:
Va bra. Då blir vi av med en stor köttklump med muslimer och andra för stadskassan negativa individer.
Danskarna får gärna ta över.
 
Det var det mest enfaldiga jag läst på länge. Vad gjorde norrlänningarna utan maten från Skåne m m.? Allt fick importeras, förutom enstaka korn-odlingar, fjällröding, och renkött. Som Flavianopolis skriver: skåningarna är mer lika danskarna än svenskarna. Jag instämmer. Skåningarna är mer lika resten av världen, d v s i motsats till Mälardals-borna (generalisering, men ändå) är vi öppna och kommunicerande, och välkomnande mot folk som inte är skåningarna. I Skåne kommenterar man inte brytningar och avvikande dialekter, vilket mälardalingarna gör stup i kvarten (jag vet, efter mer än 20 år i Uppsala). Så ni har rätt, Skåne skulle stärkas genom att lämna Sverige, men de flesta skåningar är solidariska och vill förbli svenskar. Roligt att se att fokus i Sverige mer och mer flyttas mot Malmö-regionen, och att 08-orna hamnar på efterkälken. Problemet är att de inte lyfter ögonen över sin snäva horisont, och tror att Malmö är som det var på 80-talet. Uppdatera Er, kom hit och besök oss!
 
haha. Skåningarna är mer lika danskarna än svenskarna, säger en som bor i västergötland.

Stockholm är väl ganska olikt resten av landet också. Stockholm kanske borde bilda stat med andra storstäder?
 
Krarup yrar i Svd/TT-artikeln om att områden där det finns en dansk majoritet ska bli danska? öööh? I Sydsverige bor det knappast några danskar kvar.... Har Krarup hört talas om att det skett en kraftig omflyttning i Sverige sedan 1658.... En mängd skåningar härstammar ju norrifrån....
Skåne är väl mer etniskt svenskt än danskt idag.
Dessutom består majoriteten av Malmös befolkning av invandrare (ca 51 %) som knappast är danskar....
 
Skåne är inte Sverige. Lika bra att sälja det till Danskarna om de vill ha skiten.

Spättets vänner.
 
Jo, det är sant att Sverige minus Skåne skulle vara en betydligt större nettoimportör av livsmedel än Sverige inklusive Skåne.

Likväl måste Sverige minus Skåne betala för all mat i vilket fall som helst.
 
Skåneländarna behöver inte resten utav Sverige...snarare så att Sverige behöver Skåneland. Vad det gäller invandrarna som någon nämde, så får dom naturligtvis flytta vidare upp ovanför gränsen. För glöm inte att dom är sk nysvenskar...med andra ord är dom inga Skåningar och kommer aldrig bli så heller. Så ta ni Svitjodare och Goter hand om era nya svenskar som ni så kärt trånar efter.
 
Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?