söndag, december 30, 2007

 

Är Ron Paul chanslös?

Det är visserligen sant att Ron Paul enligt en nyligen publicerad opinionsundersökning i likhet med Rudolph Giuliani endast har stöd av 4% av de tillfrågade. Samtidigt kan man av samma opinionsundersökning utläsa att 48% av samma population säger sig förespråka ett tillbakadragande från Irak inom ett halvår. Det är vidare så att Ron Paul är den ende republikanske kandidaten som förespråkar omedelbart trupptillbakadragande från Irak. Därutöver är känt att Ron Pauls supportrar är de mest röstbenägna och att somliga, som i vanliga fall röstar demokratiskt, har registerat sig som republikaner för att kunna rösta på Ron Paul i primärvalen.

Jag skulle vara mycket förvånad om Ron Paul inte blir minst tvåa i Iowa och jag tror att han kommer att vinna en promenadseger i New Hampshire. Sedan är stenen i rullning och media kan inte länge ignorera Ron Paul. I alla sammanhang där Ron Paul tillåts debattera gör han slarvsylta av sina motståndare och detta utan att verka brysk. Man kan också tänka sig att förlossningsläkare som varit gift med samma kvinna i 50 år och har inemot 20 barnbarn gör ett starkt intryck på amerikanska hemmafruar.

Ron Paul är en mycket rutinerad politiker och dessutom en mycket bildad och intelligent person. Oavsett om han kan ta sig till Vita Huset kommer att han vända upp och ned på det republikanska partiet och skapa en ny falang inom detta parti.

På följande länk kan ni ta del av den opinionsundersökning jag tidigare refererade till.

http://www.strategicvision.biz/political/iowa_poll_122807.htm

Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?