fredag, januari 04, 2008

 

Dr. No i majsstaten

Jag är fortfarande inte övertygad om att Ron Paul är chanslös. I det nyligen avslutade valet i Iowa fick Ron Paul visserligen endast cirka 10% av rösterna och fick nöja sig med en femteplats. Icke desto mindre har han besegrat Rudy Giuliani och ligger inte särskilt långt efter John McCain och Fred Thompson.

Här bör man också ha i minnet att Iowa är den kanske mest protektionistiska delstaten av alla och att Ron Paul är en mycket stark anhängare av frihandel. Ron Paul har som ende republikansk och demokratisk kandidat inte godkänt så mycket som ett enda av de krav majsodlarna i Iowa ställer och alltså gjort skäl för smek- eller öknamnet Dr. No. Det finns nämligen ingen kongressledamot som så ofta röstar nej som Ron Paul.

Det är också intressant att se att Mike Huckabee som ende kandidat bland såväl republikaner som demokrater ställt sig bakom samtliga krav från majsodlarna sida. Barack Obama, John Edwards och Hillary Clinton har däremot alla godkänt samtliga krav utom ett och är överens om vilket av kraven man ej vill tillgodose.

Dessutom har faktiskt Ron Paul, trots sin uttalade antiprotektionism, lyckats hävda resultatet från Ames Iowa Straw Poll. Det sägs vidare att en republikansk presidentkandidat måste vinna antingen Iowa, New Hampshire eller South Carolina. Då hör det till saken att Ron Pauls stöd tycks vara som allra störst i just New Hampshire, där han vunnit egen majoritet i Straw Polls.

Läs gärna majsodlarnas kravlista. Den finns på följande länk.

http://www.iowacorn.org/documents/TAEPpositioncomparisons_001.pdf

Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?