söndag, januari 13, 2008

 

Enkel förklaring

I dagens nätupplaga av Svenska Dagbladet står att läsa om moderaternas ras i opinionsundersökningarna. Läs mer på följande länk.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_767935.svd

Enligt min mening har regeringen sig själv att skylla. Dels har moderaterna och kristdemokratena svikit sina vallöften angående bensin- och fastighetsskatt och därutöver har man höjt skatten på öl, sprit och snus. Regeringen tycks verkligen anstränga sig för att bibehålla borgerlighetens profil av att först och främst värna de välbeställda.

Skatten på vin sänks, liksom fastighetsskatten för riktigt dyra villor. Folk som bor i glesbygd, är bilburna, snusar och föredrar sprit och öl framför vin skall dock betala mer. Detta skall också ses i relation till att staten har ett enormt budgetöverskott.

Det må vara sant att socialdemokraternas siffror kommer att börja rasa när det blir skarpt läge, men varför skall man skänka bort röster?

Comments:
Att moderaterna värnar om de välbeställda (helst rika innerstadsbor) är väl ingen nyhet - så har det ju varit hela tiden. Det var bara "röst-fiske" dom höll på med med att kalla sig "det nya arbetarpartiet" etc. Butgetöverskott, det lät ju intressant - därför dom slänger bort pengar på onödigheter som "Förbifart Stockholm" samtidigt som man lägger ner närakuter (t ex Jakobsberg) och liknande.

Dom höjer t o m skatten på diesel mer än bensin - varför?
Bensin är precis det värsta man kan köra på för miljön. Troligen för att många rika inte köper dieselbilar utan stora bensinslukande lyxbilar istället och moderaterna skiter i miljön.
 
En annan dag när jag har mera tid skall jag gå igenom muin syn på de miljöfrågor som har anknytning till bilsmen och koldioxid.
 
Här har är något "mysigt" att kolla på under tiden:

http://ljungbergsblogg.blogspot.com/2006/11/farten-sjunker-men-den-tunga-trafiken.html#links
 
Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?