tisdag, januari 22, 2008

 

Last man standing

Från Amerikas Förenta Stater meddelas nu att Fred Thompson "kastat in handduken" i kampen om presidentposten. Läs mer på följande länk.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/usavalet2008/artikel_799059.svd

Kampen om att bli republikanernas kandidat i det förestående presidentvalet, tycks avgöras enligt principen "last man standing", eller så att kandidaterna faller en efter en till dess det bara finns en kvar. Det är också intressant att spekulera i vem som gynnas mest av en viss kandidats avhopp.

Näste man att kasta in handduken blir troligen och förhoppningsvis Rudy Giuliani. Sedan är det bara fyra kvar och jag är ganska säker på att Mike Huckabee siktar på att bli vicepresident, vilket också synes vara en realistisk ambition. Det allra mest intressanta ur mitt perspektiv är hur olika kandidaters avhopp påverkar Ron Pauls utsikter. Rimligen kommer inte en enda av dem som kunnat tänka sig att rösta på Rudy Giuliani rösta på Ron Paul, men såväl vad gäller Duncan Hunter som Fred Thompson kan man tänka sig att en del av deras sympatisörer tycker att Ron Paul står dem närmst.

Ron Paul har klargjort att han kommer att slåss ända till mållinjen och det skall bli intressant att följa hur hans kampanj kommer att påverka det republikanska partiet.

Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?