söndag, januari 20, 2008

 

Uppdatering

Efter valen i Sydkarolina och Nevada är det dags för en uppdatering av de olika kandidaternas röstetal.

  1. Mitt Romney, 528.670 röster
  2. John McCain, 505.989
  3. Mike Huckabee, 336.631 röster
  4. Fred Thompson, 120.282 röster
  5. Ron Paul, 105.984 röster
  6. Rudy Giuliani, 59.675 röster
  7. Duncan Hunter, 6.459 röster

Dessvärre tvingas jag konstatera att Ron Paul backat en placering och numera återfinns på femte plats. Å andra sidan skall detta ses i perspektivet att Fred Thompson, som tidigare varit senator för Tennessee, satsat enormt mycket möda på att vinna Sydkarolina och att resultatet blev en tredjeplats och cirka hälften så många röster som ettan och tvåan vardera. Det lär spekuleras i att Fred Thompson nu ger upp.

I övrigt kan man konstatera att det tycks som om detta håller på att bli en duell mellan Mitt Romney och John McCain. Mike Huckabee kommer troligen att bli vicepresidentkandidat och om inte Rudy Giuliani "skräller" i Florida måste han ses som helt chanslös och enligt min mening talar de hitintills katastrofala resultaten knappast för honom.

Jag gissar fortfarande att Mitt Romney kommer att kamma hem spelet, men att han kommer att förlora presidentvalen. John McCains kampanj har för litet pengar och även om McCain måhända är en mera spännande person än Romney, kommer Romneys välorgansierade och kassastarka kampanj att metodiskt krossa McCains presidentdrömmar.

Duncan Hunter har gett upp och Fred Thompsons strategi i Sydkarolina misslyckats. Vi får se vad som händer i Florida, men gissningvis kommer Florida att sätta stopp för Giuliani. Med Hunter, Giuliani och Thompson ute ur leken och Huckabee som vicepresidentkandidat är det bara tre kvar och en av dem är Ron Paul, som dessutom är stadd vid betydligt bättre kassa än McCain.

Kanske kan Ron Paul sluta som tvåa vid konventet i september och som sådan bli den självklare ledaren för en ny rörelse vars mål är en återgång till den typ av regering den amerikanska konstitutionen pekar ut som idealet. Som ni kanske vet lyckades Ron Paul bli tvåa i Nevada igår.


Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?