tisdag, februari 12, 2008

 

Absolut nonsens

I dagens nätupplaga av Svenska Dagbladet ger professor Leif Lewin uttryck för uppfattningen att den uteblivna gemensamma valplattformen för socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet kommer att vara till nackdel för det så kallade vänsterblocket. Läs mer på följande länk.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_864247.svd

Enligt min bestämda övertygelse står det helt klart vad som nu kommer att hända. Socialdemokraterna och miljöpartiet kommer att bilda en allians till vilken vänsterpartiet inte kommer att höra.

Detta är emellertid allas vilja, om än endast vänsterpartiet säger det rakt ut och de andra och framförallt miljöpartiet kommer att framföra beklaganden över att vänsterpartiet inte velat bli en del av denna allians. Syftet är nämligen att lansera koalitionen mellan miljöpartiet och socialdemokraterna som ett mittenalternativ och för att detta skall lyckas måste det finnas ett alternativ till vänster om det så kallade mittenalternativet.

Att vänsterpartiets stöd med stor sannolikhet kommer att bli en del av den kommande regeringens parlamentariska underlag, är givetvis inget man gärna skyltar med före valet och under inga omständigheter kommer vänsterpartiet att få några ministerposter i Mona Sahlins regering. Dessa förbehålls det mera rumsrena miljöpartiet. Summan är alltså att detta troligen är uppgjort bakom kulisserna och att det dessutom är ett smart drag, som kommer att underlätta för socialdemokraterna att kunna bilda regering 2010.

Comments:
v, vpk eller vad det nu kallar sig just nu, har i svensk politik rollen som svenska väljare har vid varje val, som valboskap utan inflytande.
Rösta rätt och håll käften är budskapet, för dem också

"Politik är konsten att hindra människor att lägga sig i det som angår dem" / Okänd källa
 
Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?