söndag, april 13, 2008

 

Bensin är en ren naturprodukt

Idag står att läsa om att internationella valutafonden oroas av de stigande livsmedelspriserna. Läs mer på följande länk.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_1125513.svd

Det får anses uppenbart att en starkt bidragande orsak till prisstegringarna på livsmedel är att etanoldrift av bilar blir allt vanligare. Etanol tillverkas av jordbruksvaror och följaktligen drivs efterfrågan på jordbruksvaror upp.

En ohelig allians mellan jordbrukarlobbyn och den så kallade miljörörelsen tycks också ha bildats.

Jag anser att miljörörelsens argument för etanoldrift är så till den grad imbecilla att ingen vettig människa borde ta deras argument för etanoldrift på allvar. För det första släpper en etanoldriven bil ut precis lika mycket avgaser som en bensindriven. Därutöver har den en mycket högre förbrukning och summan av detta är förmodligen att utsläppen ökar i takt med att fler går över till etanoldrift.

För det andra driver etanoldriften upp efterfrågan på jordbruksmark. När efterfrågan på jordbruksmark ökar blir det lönsamt att hugga ned skog. Skog är bra för miljön, vilket alla som promenerat i Londons parker och njutit av den märkbart renare och friskare luften i en park än i övriga London kan intyga.

Summan är alltså att man ur miljösynpunkt inte vinner något alls genom etanoldrift, men det får anses stå klart att etanoldriften bidrar till ökande hungersnöd. Alla vettiga människor borde alltså bojkotta motoretanol. Bensin, som är en precis lika ren naturprodukt som etanol, är alltså till och med bra för miljön om alternativet är etanol och oavsett bensinens miljöpåverkan är det helt uppenbart galet att använda livsmedel som bilbränsle så länge det finns människor som svälter.

Jag kan förstå jordbrukarlobbyns argument för etanoldrift. Här handlar det om att tjäna pengar, men miljörörelsens argument är ingenting annat än fnoskiga och oavsett bevekelsegrunder är etanoldrift djupt omoraliskt, eftersom den bidrar till att människor svälter ihjäl. Inte ens om det vore sant att isbjörnar dör av värmeslag därför att vi kör bensindrivna bilar, vore detta någon anledning att använda etanoldrivna bilar eftersom dessa bidrar till att folk svälter ihjäl och har större utsläpp än bensindrivna. Bensin härstammar från naturen och till sin kemiska struktur är bensin snarlikt etanol och således är bensin i lika hög grad som etanol en ren naturprodukt.

Comments:
Produktionen av majs demonstrerar tydligt vilken impakt biobränslet har. Vad är det för mening att byta ett världsproblem mot ett annat?
 
Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?