måndag, oktober 27, 2008

 

Intressant

På följande länk finns en intressant text.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/7691900.stm

Det handlar om att en gammal minister från thatchertiden nu menar att det blivit läge att folkomrösta om det fortsatta brittiska EU-medlemskapet. Om Storbritannien lämnar EU, tror jag att detta kommer att fungera enligt "proppen-ur-badkaret-principen".

Comments:
Jag håller med dig om att det vore väldigt intressant att se utvecklingen om England gick ur EU. Det skulle visa att ett land i Europa mycket väl kan klara sig och inte bli isolerad, även utanför EU, detta förutsatt, att man upprätthåller handeln med andra länder.
Däremot tror jag tyvärr inte att någon sådan folkomröstning kommer att äga rum av den enkla anledning att politikerna inte bryr sig om vad folket tycker i EU-frågan. Ett bra exempel tror jag är Irelands folkomröstning om euron. Trots att folket redan sagt nej klart och tydligt ville man (t ex Nicolas Sarkozy) att de skulle rösta igen. Med andra ord ville man få de att rösta tills de röstade rätt. Resultatet blev lyckligtvis att irländarna blev förbannade och att motståndet mot euron ökade ytterligare. Det jag vill ha sagt är dock att jag inte tror att det finns något genuint intresse hos politikerna av att följa folkviljan i EU-frågor. Jag tror att enda chansen att en dylik folkomröstning sker är att politkerna är helt säkra från början på att folket kommer att rösta som de vill.

MVH/ Fredrik P
 
vad gäller UK finns det hopp och hoppet stavas UKIP, United Kingdom Independence Party.

Man skall dock inte förvänta sig något från Conservative Party, annat än att risken att förlora väljare till UKIP och makten till Labour gör att de försöker "punktera" UKIP genom att gå dem till mötes.

Det är dock långt ifrån uteslutet att britterna skulle välja utträde i en eventuell folkomröstning.
 
Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?