torsdag, mars 26, 2009

 

Trevligt

Idag har det danska folketinget gett sitt gillande till bygget av en fast förbindelse mellan Rödby och Puttgarden. Jag har rest Rödby-Puttgarden oräkneliga gånger och ser fram emot att kunna göra samma resa med bil. Dessutom har jag läst att Tyskland lovat att se till att det blir obruten motorvägsförbindelse hela vägen mellan Lübeck och Puttgarden. Idag saknas motorväg den sista/första biten på den tyska sidan.

Jag är en stor älskare av ambitiösa infrastrukturprojekt och anser att flygplatser, snabbtåg och motorvägar är ytterst fascinerande fenomen. Högst av allt älskar jag autobahn och givetvis hoppas jag att bron mellan Tyskland och Danmark kommer att sakna hastighetsbegränsning. Om nio år då bron skall vara färdig hoppas jag ha en snabb och snygg bil

Läs mer på följande länk.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2650831.svd

Comments:
Det sidste "hul" i motorvejsnettet på den danske side blev lukket i 2008, således at der i dag er ubrudt motorvej fra Helsingør til Rødby.
 
Tyvärr har jag inte varit i DK på sistone.

De danska motorvägarna är mycket bra och bättre än de svenska. De danska har riktiga mitträcken och verkar vara i bättre skick än de svenska.

Danmark borde utan vidare kunna klara sig utan hastighetsbegränsning.
 
Som ni ser har jag rättat texten.
 
Till Anonym (Som jag tror är dansker.)

Tack för hjälpen!
 
Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?