måndag, juni 08, 2009

 

Konsekvens betalar sig

Jag konstaterar, och inte utan förtjusning, att den svenska junilistan rationaliserats bort, men att Nigel Farage och hans utträdesförespråkande UKIP håller ställningarna och faktiskt lyckades bli Storbritanniens näst största parti i gårdagens europaval.

Konsekvens och logik betalar sig tydligen och man kan också se folkpartiets framgångar som ett bevis för att en tydlig och logiskt sammanhängande politik föredras av väljarna. Antingen är man för EU eller också är man emot EU, men alla försök att sitta på två stolar synes dömda att misslyckas. Jag tror att UKIP kommer att bli det största brittiska partiet i europaparlamentsvalen 2014.

Dock synes vägen mot ett Storbritannien utanför EU vara lång.

Comments:
Det ar mycket intressant att se vad som hander i ett first past the post system nar man introducerar ett element av proportionalitet. Plotsligt rostar folk hej vilt. BNP fick ju tva mandat ocksa - forsta gangen i historien ett fascistiskt parti har valts till nagot i storbritannien, savitt jag kan bedoma.
 
Problemet och samtidigt den stora möjligheten för UKIP är att ta sig in parlamentet.

Tröskeln en nykomling måste forcera i brittisk politik är gigantisk, men ovanför tröskeln har man överproportionerligt mycket makt.

Om UKIP tar sig in i parlamentet kan det gå dithän att UK lämnar EU.

Who knows?
 
Redan en konservativ regering kan de fakto komma att ha ett liknande resultat.
 
Nej, jag tror dessvärre inte att tories är mkt att hålla ihanden om man vill se UK utanför EU.

Tories är "closet europhiles" och man blir varnad av partiledningen om man skriver under BOO; det vill säga "better off out" som är ett initiativ för att få UK att lämna EU.

UKIP ställer inte upp parlamentskandidater i de valkretsar det finns minst en BOO-kandidat. För tillfället tror jag att det finns cirka 10 BOO-ledamöter i underhuset, men en hel de i det maktlösa överhuset.

Tories försöker rida på euroskepsisen, men är i själva verket eurofiler.
 
Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?