lördag, juli 11, 2009

 

Bedrövligt

Så här står det i Svenska Dagbladet angående en av de personer som misstänkts för mordet på Catrine da Costa.

""Slaktaren": Dömdes på 70-talet till rättspsykiatrisk vård för två mord och för att ha styckat en kvinna som han levde tillsammans med. Avled 1987. Chefsåklagare Stefan Bergman har fått avslag på sin begäran om att få ut vävnadsprover från obduktionen för att kunna jämföra hans DNA med hår från handduken vid fyndplatsen."

Jag anser att det är bedrövligt att man avslagit chefsåklagare Bergmans begäran om analys av huruvida det på grundval av DNA-spår finns anledning att avskriva misstankarna mot den så kallade slaktaren.

Man kan ju vara helt säker på att vi inte hade vetat mindre om mordet på Catrine da Costa om undersökningen hade genomförts. En "träff" hade förstås inte bevisat den så kallade slaktarens skuld, men eftersom ingen undersökning har genomförts kan misstankarna leva vidare. Rättsstatens principer kräver faktiskt att alla till buds stående medel för att avskriva en misstanke används.

Jag misstänker dock att avslaget bottnar i att man från de påstått rättsvårdande myndigheternas sida har befarat en "träff", eftersom detta hade stärkt uppfattningen att allmänläkaren och obducenten utsatts för ett ytterst allvarligt rättsövergrepp. Och jag tycker inte att jag förtalar det svenska rättsväsendet om jag säger att det tycks sitta väldigt långt inne att medge att man har gjort fel.

Läs mer på följande länk.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3190181.svd

Läs gärna om den så kallade slaktaren och misstankarna mot honom på följande länk.

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/242445-fallet-dacosta-det-har-arslaktaren

Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?