lördag, juli 11, 2009

 

Tankenöt

Försök gärna förklara nedanstående tidningsnotis med hjälp av David Ricardos värdelära.

http://www.dn.se/ekonomi/prisfall-i-sikte-efter-god-skord-1.909534

Min kortfattade genomgång av Ricardos värdelära finner ni på följande länk.

http://flavianopolis.blogspot.com/2009/07/har-guld-nagot-objektivt-varde.html

Den som åstadkommer det bästa svaren på denna och nedanstående frågor utlovas en flaska utsökt georgisk "konjak". Eftersom jag inte modererar kommentarerna är det givetvis aningen riskabelt att svara först, eftersom andra kanske bereds tillfälle att avge bättre svar genom att studera övriga bidrag. Men strunta i det och kör hårt! Observera också att jag endast skrivit ordet konjak omgivet av citationstecken av det skälet att endast vindestillat från ett visst distrikt i Frankrike får kallas konjak. Jag menar alltså georgiskt vindestillat.

Comments:
Det är svårt att veta vad du vill ha för svar här. Jag är inte en ekonom ens i närheten men varför inte testa att svara.

Priset på spannmål sjunker eftersom den förmodade mängden spannmål kommer att öka under de närmaste månaderna medan den totala efterfrågan av spannmål stått stilla eller ökat saktare än mängden som producerats.

Jaja, har detta nånting med saken att göra? :), jag är en novice :)
 
Svaret ær inte så tokigt. Skriv gærna ett svar som avser æven frågorna i inlægget nedan så har du god chans att vinna konjaken.

Jag vill dock ha svar på båda inlæggen.
 
Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?