torsdag, augusti 13, 2009

 

Valprognos för riksdagsvalet 2010

Idag publiceras i Svenska Dagbladet en opinionsundersökning enligt vilken sverigedemokraterna har ett växande stöd. Läs mer på följande länk.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3345745.svd

Som jag ser det börjar förutsättningarna för nästkommande mandatperiod att klarna. Det står för det första helt klart att de tre rödgröna partierna kommer att få större stöd än de fyra partier som nu styr landet. Reinfeldt och Borg må tro och hoppas något annat, men de har fel.

Å andra sidan framstår det nu som ytterst sannolikt att sverigedemokraterna kommer att ta sig in i riksdagen och på det viset bortfaller med mycket stor säkerhet de rödgrönas möjligheter att skrapa ihop de magiska 175 mandaten med den påföljden att vi sannolikt inte kommer att få se någon rödgrön majoritetsregering.

Vad gäller kristdemokraterna tror jag nämligen att dessa kommer att stödröstas in i riksdagen av moderaterna. Vad gäller piratpartisterna vågar jag mig inte på någon prognos, men enligt opinionsundersökningen ser de inte ut att lyckas ta sig in i riksdagen.

Jag kan tänka mig att detta slutar med att miljöpartiet ges några ministerposter av regeringen Reinfeldt, som på det viset sannolikt skulle få en stabil riksdagsmajoritet till och med om piratpartiet lyckas ta sig in i riksdagen.

Comments:
Analysen verkar vara ett skämt. Är det så eller ...
 
Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?