fredag, november 27, 2009

 

S+Fp+C=Egen minoritet

Enligt Dagens Nyheter öppnar nu fru Sahlin dörren för en "majoritetsregering" bestående av socialdemokraterna, folkpartiet och centern. Sällan har jag hört något dummare.

Alla opinionsundersökningar pekar ju mot att de tre nämnda partierna tillsammans inte kommer att få någon egen majoritet i Sveriges Riksdag 2010. Enligt den senaste opinionsundersökningen från SIFO skall socialdemokraternas, folkpartiet och centern ha ett samlat stöd på 44,8%, medan socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiets samlade stöd enligt samma opinionsundersökning skall uppgå till 48,9%.

Dessutom klingar socialdemokraternas tal om det behovet av en majoritetregering ytterst tomt då ju socialdemokraterna själva har regerat Sverige i minoritet under ett stort antal år.

Rimligen är inte fru Sahlin så dum att hon menar vad hon säger. Istället handlar det sannolikt om att fru Sahlin försöker locka över så kallade mittenväljare från centern och folkpartiet till socialdemokraterna.

Det smartaste sättet för alliansen att bemöta detta är genom att förnya inviterna till miljöpartiet för att på det sättet stärka fru Wetterstrands trovärdighet och ytterligare försvaga fru Sahlins trovärdighet. Läs mer på följande länk.

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/sahlin-oppnar-for-styre-med-c-och-fp-1.1002816

Comments: Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?