tisdag, september 23, 2014

 

Att ge Sverige ett fungerande valutaarrangemang

Enligt min mening plågas Sverige av en skyhög real växelkurs. Det vore dock mycket enkelt att lösa detta problem. Kronans flytande växelkurs borde ersättas av en fixkurs. Så här skulle man kunna gå till väga.

1. Regeringen ålägger Riksbanken att se till att en euro kostar minst 12,50 kronor. Någon högsta tillåtna kurs för euron bestäms alltså inte utan endast en lägsta tillåtna kurs för euron.
2. För att den kraftiga devalveringen av kronan inte skall utlösa någon inflationsbomb höjer samtidigt Riksbanken styrräntan till 1000%. Givetvis vore denna räntesats helt teoretisk, eftersom ingen skulle vilja låna till en så hög ränta. Syftet är att tvinga bankerna att söka finansiering på marknaden.
3. En annan lämplig åtgärd för att se till att den låga kronkursen inte blir till en inflationsbomb vore att ålägga bankerna att upprätthålla 100% marginalreserver mot inlåning som omfattas av insättningsgarantin. Det vill säga, om bankerna vill öka den del av inlåningen som omfattas av insättningsgarantin, så skall bankerna vara tvingade att ha fullständiga reserver som svarar mot den ökade inlåningen. Reserverna skall bestå antingen av sedlar eller behållning hos riksbanken.

Om man skulle göra som jag föreslår är jag säker på att resultatet skulle bli att den korrigerande inflation som skulle följa på devalveringen, skulle vara betydligt mindre omfattande än devalveringen.

Således skulle Sverige uppnå en dramatiskt lägre real kronkurs och resultatet skulle vara en betydligt högre sysselsättning.

Vad gäller en lämplig nominell växelkurs för kronan har jag valt kursen 12,50 kronor, eftersom denna skulle ge Sverige ett något högre Big Mac-index än Tyskland och ett något lägre än Finland, vilka två länder som bekant tillhör euro-zonen.

I Tyskland kostar en Big Mac 3,59 euro och i Finland kostar den 3,95 euro. 1999 var kronans och d-markens kurs i perfekt jämvikt om man ser till till Big Mac-index. En svensk Big Mac kostade då 24 kronor och en tysk 4,99 d-mark och en d-mark kostade 4,81 kronor. Resultatet av min föreslagna chockdevalvering vore alltså att vi fortfarande skulle ha en högre real växelkurs än vi hade 1999.

Comments:
نحن قد علمنا بالمشاكل التي تواجهكم بالمنزل قد عملنا بجد لكي نحل كل هذه المشاكل وبحثنا كثيرا لايجاد كافه الطرق التي تعمل بفعاليه اكثر
شركه رش مبيدات بالطائف
شركه مكافحة حشرات بالطائف
شركه نقل اثاث وعفش بالطائف
شركه تنظيف بالطائف
شركه كشف تسربات المياه بالطائف
شركه تنظيف خزانات بالطائف
شركتنا تتميز بان لديها ضمان للخدمه عام كامل وهذا لاننا واثقون من اننا قد اتقنا في ادائها
 
LOAN==BELIEVE IT OR NOT YOU CAN GET YOUR LOANS IN LESS THAN AN HOUR
Do you need a Loan?
Are you looking for Finance?
Are you looking for a Loan to enlarge your business?
I think you have come to the right place.
We offer Loans atlow interest rate.
Interested people should please contact us on
For immediate response to your application, Kindly
Do you need an urgent loan at 3% APPLY: housingfinance247@gmail.com
Cell No +919205467093
Mr. Osman Ibrahim
 
Bonne continuation
 

بسم الله الرحمن الرحيم نحن فى شركة الكمال نقوم بجميع خدمات نقل العفش والاساس بافض الطرق تحت اشراف

فريق كبير مدرب على اعلى مستوى من المستويات مع الفك والتركيب
شركة نقل اثاث بالطائف
شركة نقل اثاث بجازان
شركة نقل اثاث بحائل
شركة نقل اثاث ونقل عفش بحائل
والسلامة عليكم ورحمة الله وبركاته
 


شركة نقل اثاث من الرياض الى الامارات
لاننا افضل شركات شحن الاثاث فدائما خدماتنا هى الافضل
شركة شحن عفش من الرياض الى الاردن

اتصل بنا الان للحصول على افضل الخدمات لاننا الافضل دائما ونعمل على الاستعانة بافضل العمالة المدربة على نقل العفش و فك وتغليف الاثاث لاننا افضل و
ارخص شركة نقل عفش بجدة


 
Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?